Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Sałatka ryżowa wg Anety

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka z ryżu białego połączona z mięsem z kurczaka, zielonym groszkiem, jabłkiem, marchewką i połączona majonezem.

Sałatka ryżowa wg Anety

Składniki:

Sałatka ryżowa wg Anety

 

  • Ryż – 100 g
  • Mięso z kurczaka – 25 dag
  • Groszek zielony – ½ szkl
  • Marchewka -1 szt
  • Pietruszka -1 szt
  • Jabłko -2 szt
  • Majonez
  • Natka
  • Pieprz kolorowy
  • Sól

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa wg Anety
Ryż ugotować na sypko i ostudzić. Mięso z kurczaka pokroić w kosteczkę. 
Marchewkę i pietruszkę obrać, opłukać i ugotować do miękkości, następnie wyjąć, ostudzić i pokroić w paseczki.

Jabłka umyć, obrać i pokroić w kostkę. 

Wszystkie składniki wsypujemy do miski, dodajemy zieleninę, sól, pieprz, majonez i dobrze wymieszać.