iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sałatka tuńczykowa z selerem naciowym i ryżem

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Składniki:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem
Ryż najlepiej brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Paprykę myjemy osuszamy , usuwamy nasiona i białą błonkę. Następnie kroimy ja w drobną kostkę. Tuńczyka i groszek odsączamy na sitkach. Seler naciowy obieramy jak rabarbar i kroimy w kosteczkę. Pora kroimy w cieniutkie plasterki. Do zimnego wcześniej ugotowanego ryżu dodajemy pokrojone warzywa i odsączonego tuńczyka i groszek. Drobno kroimy chilli i dodajemy do sałatki. Mieszamy. doprawiamy solą morską i pieprzem do smaku.