marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Sangria z czarnej porzeczki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Alkohole odmierzyć osobno miarką i wlać do szklanej wazy z lodem kruszonym.Wlać sok,wodę mineralną,wymieszać.Podać z plasterkami pomarańczy.

Sangria z czarnej porzeczki.

Składniki:

Sangria z czarnej porzeczki.

 

  • 200 l.soku z czerwonej porzeczki,
  • 40 ml.curacao,
  • 40 ml.likieru z czarnej porzeczki,
  • 1l.wody mineralnej niegazowanej,
  • lód kruszony,
  • plasterki pomarańczy kandyzowanej lub świeżej.

 

Sposób przygotowania:

Sangria z czarnej porzeczki.
Skórkę na pomarańczy sparzyć i wyszorować,a owoc pokroić na plasterki.Mogą to być także kandyzowane plasterki pomarańczy,a-
-le lepsze świeże.Alkohole osobno odmierzyć miarką i wlać do szklanej wazy z lodem kruszonym lub w kostkach,wlać dużo soku z czarnej porzeczki z kartonów lub domowej roboty oraz butelkę wody mineralnej niegazowanej.Wymieszać i podawać sangrię porz-
-eczkową z plasterkami pomarańczy w wazie z chochelką.Nalew-
-ać napój do szklanek koktajlowych.