Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Schab smażony w klasycznej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlety schabowe w retardacyjnej panierce świetnie nadają się na niedzielny obiad jak i taki klasyczny w środku tygodnia.

Schab smażony w klasycznej panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schab smażony w klasycznej panierce

 

Sposób przygotowania:

Schab smażony w klasycznej panierce
Kotlety rozklepujemy. Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, doprawiamy sola i świeżo zmielonym pieprzem i fyrlamy. W jajku moczymy schab przez około 3 minut. Schab obtaczamy w bułce tartej, przekładamy na patelnie na której wcześnie roztapiamy smalec. Smażymy na średnim płomieniu z dwóch stron do zarumienienia na złoto panierki.
Schab smażony w klasycznej panierce
Etap 1 kotlety rozklepujemy i moczymy w jajku
Schab smażony w klasycznej panierce
Etap 2 kotlety obtaczamy w bułce tartej
Schab smażony w klasycznej panierce
Etap 3 kotlety opanierowane smażymy na tłuszczu