kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Schab po francusku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Coś bardziej wykwintnego dla rodzinki :)

Schab po francusku

Składniki:

Schab po francusku

 

Sposób przygotowania:

Schab po francusku
Mięso pokroić na 4 plastry, posolić i oprószyć pieprzem. Każdy kawałek obtoczyć w mace i obsmażyć. Na tym samym tłuszczu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pieczarki, poddusić razem i posolić. Przełożyć pieczarki do kotletów i podlać winem z odrobiną wody. Dusimy razem do miękkości. Dodajemy koncentrat i 2 łyżki wody. Dusimy pod przykryciem około 20 minut. Podajemy z ryżem na sypko i zielona sałatą :)
Smacznego!

Tagi:

schab