laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Schab wędzony z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawy schab Polecam Gorąco

Schab wędzony z jabłkami

Składniki:

Schab wędzony z jabłkami

 

  • 50 dag wędzonego schabu bez kości
  • 50 dag jabłek
  • 4 dag masła
  • cebula
  • 3 dag mąki
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 3 dag rodzynek
  • sok z połowy cytryny
  • sól pieprz i karmel

 

Sposób przygotowania:

Schab wędzony z jabłkami
Schab zrumienić na tłuszczu i odstawić w ciepłe miejsce. Cebulę posiekać i zrumienić na maśle wsypac mąkę i lekko podsmażyć. Dodać do tego część bulionu warzywnego i rodzynki. Gotować aż zgęstnieje wtedy wlać resztę bulionu i karmel. Doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny. Włożyć do sosu bez gniazd połówki jabłek i dusicć aż ładnie zmiękną. Mięso polać sosem i podawać z ryżem.