Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Schab w majeranku ze śliwką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Mięso umyć i osuszyć. Śliwki namoczyć kilka minut w ciepłej wodzie. W środku ostrym nożem zrobić kieszeń.

Schab w majeranku ze śliwką

Składniki:

Schab w majeranku ze śliwką

 

Sposób przygotowania:

Schab w majeranku ze śliwką
Mięso umyć i osuszyć. Śliwki namoczyć kilka minut w ciepłej wodzie. W środku ostrym nożem zrobić kieszeń. Wypełnić kieszonkę śliwkami na całej długości. Schab nasmarować czosnkiem, oprósz solą, majerankiem i pieprzem. Zawiń w folię i piecz ok. 1 godz. 50min. w temp. 190 st. C.