lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Schab z ogórkiem i wędzonym boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Schab z ogórkiem i wędzonym boczkiem

Schab z ogórkiem i wędzonym boczkiem

Składniki:

Schab z ogórkiem i wędzonym boczkiem

 

  • 1.5 kg schabu wieprzowego
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 4 kiszone ogórki
  • masło
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • majeranek suszony
  • musztarda francuska (2 łyżki)
  • szklanka bulionu
  • kawałek kapusty

 

Sposób przygotowania:

Schab z ogórkiem i wędzonym boczkiem
Schab umyj,osusz,następnie ostrym nożem przekrój (nie rozcinając całkowicie).Nasmaruj go z jednej strony musztardą,oprósz solą,pieprzem i majerankiem.Wstaw na godzinę do lodówki.Następnie rozłóż na nim plastry wędzonego boczku,a na środku połóż kiszone ogórki.Zwiń schab w roladę którą obwiąż sznurkiem.podsmaż ją na paru łyżkach masła,przełóż do żaroodpornego naczynia.Wokół rolady ze schabu poukładaj kawałki oczyszczonej marchewki i kapusty,podlej mięso bulionem i piecz około 2 godz w 180 st.

Tagi:

schab ogórki