ewawul

ewawul

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Schab z serem w panierce migdałowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Soczyste schabowe w panierce

Schab z serem w panierce migdałowej

Składniki:

Schab z serem w panierce migdałowej

 

Sposób przygotowania:

Schab z serem w panierce migdałowej
Schab opłucz, potnij na 4 plastry. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Kotlety skrop so­kiem cytrynowym i natrzyj z obu stron czosn­kiem. W każdym kawałku mięsa zrób nacięcie tak, aby powstała głęboka kieszeń.
Kotlety posyp solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Połówki pomidorów owiń plasterkami sera. Wsuń je w kieszenie w mię­sie. Otwory zepnij wykałaczkami. Płatki mig­dałowe przesyp na talerzyk. Jajka roztrzep widelcem. Kotlety oprósz mąką. Następnie panieruj w jajkach i płatkach migdałowych.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż kotlety i smaż po 5 minut z każdej strony. Najlepiej podawać z ziemniakami