justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Schabowe w panierce z musli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

nieco inne wydanie kotletów

Schabowe w panierce z musli

Składniki:

Schabowe w panierce z musli

 

  • 1/2 kg schab bez kości,
  • Sól,
  • pieprz czarny,
  • przyprawa do mięsa wieprzowego,
  • 2 szt. jajko,
  • 1 szklanka musli

 

Sposób przygotowania:

Schabowe w panierce z musli
Schab dzielimy na kotlety. Każdy solimy, pieprzymy i doprawiamy przyprawą. Ubijamy przez torebkę na cienkie kotlety. Każdy panierujemy najpierw w rozkłóconym z dodatkiem soli jajku a potem w musli. Smażymy na rozgrzanej patelni i chrupko.