wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Selerowe kotleciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Moje dziecko nie przepada za selerem, więc postanowiłam go ukryć w kotlecikach. Taki sposób naprawdę działa.

Selerowe kotleciki

Składniki:

Selerowe kotleciki

 

 

Sposób przygotowania:

Selerowe kotleciki
Seler należy gotować do takiego momentu, aż zrobi się miękki. Po ostudzeniu ścieramy go na tarce o dużych oczkach. Ser również ścieramy na tarce, ale o małych oczkach. Doprawić do smaku wg własnego uznania. Dodać trochę bułki tartej i formować kotleciki. W misce rozbić jajko i moczyć w nim każdy kotlecik a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć kotleciki z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło.