Andrzej8651

Andrzej8651

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Ser topiony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

super ser palce lizac polecam

Ser topiony

Składniki:

Ser topiony

 

  • 2 litry mleka
  • 2 kg sera ( z woreczka )
  • 4 żółtka
  • 1 kostka margaryny
  • 2 łyżki octu
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej

 

Sposób przygotowania:

Ser topiony
Mleko zagotować wkruszyć do niego ser i pogotować do czasu aż będzie gąbczasty ( 15minut). Na dobrym ogniu ciągle mieszając odcedzić na durszlaku wytrzepać na osełkę. W garnku czystym rozpuścić margarynę wrzucić ta osełkę sera wymieszać do wchłonięcia margaryny dodać 4 żółtka 2 łyżeczki soli dokładnie wymieszać aż połączą się wszystkie składniki wsypa sodkę wlać ocet szybko mieszać gorący ser wkładać do pojemników.

Tagi:

sery ser