dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Ser z arbuzem i melonem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Owocowa pezekąska idealna na letnie, gorące dni i wieczory.

Ser z arbuzem i melonem

Składniki:

Ser z arbuzem i melonem

 

  • 1 arbuz (około 75 dag)
  • 1 melon
  • 1łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu
  • 1 cytryna
  • szczypta soli
  • szczypta cukru
  • 2 łyżki oliwy
  • garść różnych kiełków
  • 4 małe serki kozie (po 3 dag)
  • 6 dag szynki (polecam parmeńską)

Sposób przygotowania:

Ser z arbuzem i melonem
Obierz arbuza i melona, dokładnie wykrój nasiona. Miąższ pokrój w drobną kostkę. Umyj cytrynę, osusz, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Sok z cytryny wymieszaj z oliwą, ziarnami marynowanego pieprzu oraz skórką z cytryny. Dopraw solą i cukrem. Kiełki skrop powstałym sosem, wymieszaj i odstaw na kilka minut. Dodaj melona i arbuza, pokrojone serki kozie oraz zwinięte plasterki szynki. Delikatnie wymieszaj. Przykryj i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.