SUPERPRZEPIS

Serca inydcze w śmietanowym sosie

  • Sarenka
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3
Serca inydcze w śmietanowym sosie Więcej zdjęć (5)

Bardzo prosty sposób na gulasz z gotowanych serc. Danie bardzo lubiane przez moją córkę :)

Składniki:

Serca inydcze w śmietanowym sosie

 

Sposób przygotowania:

Serca inydcze w śmietanowym sosie
Serca umyć. Wrzucić do garnka, dodać 2 kostki rosołowe i zalać zimną wodą. Gotować pod przykryciem. Po 30 minutach gotowania dodać liść laurowy. Gotować jeszcze przez 30 minut. Dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody mąkę oraz śmietanę. Dodać posiekany lub zmiażdżony czosnek, zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać ze świeżym pieczywem, ziemniakami lub kaszą.
Serca inydcze w śmietanowym sosie
Serca umyć. Wrzucić do garnka, dodać 2 kostki rosołowe i zalać zimną wodą.
Serca inydcze w śmietanowym sosie
Gotować pod przykryciem. Po 30 minutach gotowania dodać liść laurowy. Gotować jeszcze przez 30 minut.
Serca inydcze w śmietanowym sosie
Dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody mąkę oraz śmietanę
Serca inydcze w śmietanowym sosie
Dodać posiekany lub zmiażdżony czosnek, zagotować. Przyprawić solą i pieprzem.