Sposób przygotowania:
Serowa zupa krem z dyni z kurkamiPrzygotowanie:
Na dużej i głębokiej patelni rozgrzej olej, włóż cebulę i szczyptę soli i smaż do zeszklenia, przez około 3 lub 4 minuty.Włóż dynię i marchewkę, wymieszaj i smaż przez kolejne kilka minut.
Włóż paprykę, soczewicę, dopraw kminem i wędzoną papryką i smaż przez minutę, po czym dodaj bulion. Doprowadź całość do wrzenia i gotuj przez 20 minut, aż wszystkie warzywa zmiękną.
Teraz podsmaż na oliwie kurki z odrobiną soli i rozłóż je do miseczek.
Gdy wszystkie warzywa zmiękną zdejmij garnek z ognia i zmiksuj blenderem na gładką masę. Następnie umieść ponownie garnek na małym ogniu, dodaj ser i śmietanę i podgrzewaj mieszając, aż ser się roztopi. Dopraw zupę do smaku jeżeli to konieczne.
Rozlej zupę do przygotowanych miseczek z kurkami, posyp szczypiorkiem i kolendrą i podawaj.