lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Serowe bułeczki z jabłkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bułeczki szybciutko się upiekły wyszły mięciutkie i bardzo smaczne rozpływają się w buzi polecam

Serowe bułeczki z jabłkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Serowe bułeczki z jabłkiem

 

  • mąka 200 gram
  • mleko 50 ml
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • margaryna 100 gram
  • cukier 50 gram
  • twaróg 150gram-200
  • 1 roztrzepane jajko
  • nadzienie
  • 1 jabłko
  • lukier
  • cukier puder 140 gram
  • pół białka

 

 

Sposób przygotowania:

Serowe bułeczki z jabłkiem
1- Margarynę wkładamy do garnuszka i rozpuszczamy w mleku
2-Do miski wsypujemy make z proszkiem do pieczenia i cukier
3- Składniki miksujemy wlewając rozpuszczona margarynę z mlekiem
4- Masę przekładamy na stół dodajemy twaróg i energicznie zagniatamy ciasto tak aby zrobiło nam się elastyczne
5- Ciasto rozwałkowujemy na kilka milimetrów i kroimy w kwadraty 8 centymetrowe mi akurat wyszło 12
6- Na każdym kawałku ciasta kładziemy kawałek jabłka składamy na pół i sklejamy miejsce zlepienia roztrzepanym jajkiem
7- Bułeczki układamy na blaszce pokrytej pergaminem posmarować resztą jajka i piec 20 minut w 180 stopniach
8 -Z cukru pudru i białka robimy lukier kręcimy, kręcimy i powstaje lukier polewamy przestudzone bułeczki smacznego
Serowe bułeczki z jabłkiem
Margaryne wkładamy do garnuszka i rozpuszczamy w mleku
Serowe bułeczki z jabłkiem
Zmiksowana masę zagniatamy z twarogiem i formujemy kule i wałkujemy
Serowe bułeczki z jabłkiem
Ciasto wałkujemy i kroimy na kwadraty o bokach 8 cem na 12 kawałków tyle mi wyszło
Serowe bułeczki z jabłkiem
Na ciasto kładziemy plasterek jabłka i składamy na połowe i skejamy widelcem smarujemy jajkiem wierzch bułeczek