wiola333

wiola333

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

serowe pazurki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszne serniczki idealne na każdą okazję

serowe pazurki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

serowe pazurki

 

  • CIASTO:,
  • 0,5 kg mąki,
  • 1 margaryna Kasia,
  • 2 jajka,
  • 10 dag drożdży,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 5 łyżek cukru,
  • 4 łyżki mleka,
  • szczypta soli,
  • Ser:,
  • 0,5 kg sera (zmielony),
  • 5. łyżek cukru,
  • łyżka budyniu śmietankowego,
  • 2 żółtka,

Sposób przygotowania:

serowe pazurki
Drożdże z cukrem utrzeć dodać mleko, wymieszać, dodać resztę składników , zagnieść ciasto, dać na dwie godziny do lodówki. Ser: ser wyieszać z żółtkami, cukrem i budyniem. Ciasto wałkować , pokroić w paski 3 cm na środku dać ser , skleić brzegi oraz wycinać dowolen długości pazurki, ponacinać brzegi nożem. Dać na wysmarowaną formę , lekko wygiąć , odstawić niech ciasto podrośnie , posmarować żółtkiem z odrobiną wody. Piec na złoty kolor.
serowe pazurki
Etap 1
serowe pazurki
Etap 2