Sposób przygotowania:
Sernik
Utrzeć żółtka z cukrem, dodać cukier waniliowy,4 szklanki oleju i sok z cytryny. Ucierająć dodając po łyżce sera. Budynie rozmieszać z mlekiem i dodać do masy, wsypać rodzynki.
Zagnieść cienką warstwę kruchego ciasta. Masę serową wyłożyć na ciasto Piec około 1 godziny w temperaturze 200 stopni C. Około 10 minut przed końcem pieczenia wyłożyć na sernik pianę z białek ubitą z 2-3 łyżkami cukru i wymieszaną z wiórkami kokosowymi. Zapiec około 10-15 minut. Porcja na dużą blachę.
Zagnieść cienką warstwę kruchego ciasta. Masę serową wyłożyć na ciasto Piec około 1 godziny w temperaturze 200 stopni C. Około 10 minut przed końcem pieczenia wyłożyć na sernik pianę z białek ubitą z 2-3 łyżkami cukru i wymieszaną z wiórkami kokosowymi. Zapiec około 10-15 minut. Porcja na dużą blachę.