pati10-17

pati10-17

Kuchcik
[Przepisów: 7]

Sernik gotowany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przekładany sernik gotowany z domową polewą. Jest to pierwszy sernik gotowany z jakim się spotkałam. Jest ciastem wysokim i bardzo pysznym :)

Sernik gotowany

Składniki:

Sernik gotowany

 

 

 

  • Masa twarogowa:
  • 1 kg twarogu
  • 6 jaj
  • 1 szkl. cukru
  • 1 kos. margaryny
  • olejek waniliowy
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 szkl. mleka

 

 

  • Polewa:
  • pół kos. margaryny
  • pół szkl. cukru
  • gorzka czekolada
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki wody

Sposób przygotowania:

Sernik gotowany
Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść, podzielić na trzy części. Każdą część z osobna cienko rozłożyć na blaszce i piec przez 15 minut.Masa twarogowa: Wszystkie składniki zagotować, na koniec dodać budyń wymieszany z mlekiem i całość wymieszać. Wykładać ciepłe na ciasto, następnie przykryć drugim ciastem i tak do wykorzystania całej masy. Na koniec oblać polewą.