aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

sernik z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny sernik z bakaliami,

sernik z bakaliami

Składniki:

sernik z bakaliami

 

  • 1 kg ser biały trwarogowy,
  • 1 szklanka cukier,
  • 2 budynie śmietnkowe,
  • garść rodzynek,
  • garść orzechów włoskich
  • 8 jajka,
  • 1 maslo,
  • 1 cukier wanilinowy,
  • 1 lyzeczka proszek do pieczenia,
  • 400 g ciasto kruche surowe

Sposób przygotowania:

sernik z bakaliami
Żółtka oddzielamy od białek. Następnie cukier wraz z masłem i żółtkami ucieramy za pomocą miksera. Ucieramy, aż do białości. Dodajemy powoli ser biały i dalej ucieramy. Wsypuejmy budynie i proszek do pieczenia. Z białek ubijamy pianę na sztywno i delikatnie dodajemy je za pomocą łyżki do naszej masy i mieszamy. Dodajemy rodzynki i orzechy. Z ciasta kruchego robimy spód pod ser. Wykładamy foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 1,5 godziny w 150 stopniach.