Jaceko4o3

Jaceko4o3

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Shisch kebab z Marakeszu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świetna potrawa na letnie imprezy na wolnym powietrzu

Shisch kebab z Marakeszu

Składniki:

Shisch kebab z Marakeszu

 

  • 1 kg mięsa wołowego
  • 3 duże cebule
  • 5 ząbków czosnku (polski czosnek)
  • około 30-40 listków zielonej mięty
  • mielony kminek
  • 1 łyżeczka mielonej czerwonej słodkiej papryki
  • pieprz,sól,

Sposób przygotowania:

Shisch kebab z Marakeszu
Mielimy mięso na drobnym sitku,obraną cebule ucieramy na tartce na tych oczkach od tarcia ziemniaków ,dodajemy do mięsa ,czosnek najlepiej utrzeć z kminkiem w mozdzierzu lub na desce od krojenia nożem .Kminek z solą do mięska następnie drobno pokrojoną mięte posypujemy papryką i pieprzem a następnie wyrabiamy na zwartą mase.Jeśli mięsko po wymieszaniu ładnie pachnie to jest dobre ,ponieważ w krajach arabskich żadko próbuje się surowe mięso a dosolić zawsze można.JESZCZE TYLKO JEDNO Z MIĘSA FORMUJEMY PODŁUŻNE KLOPSIKI W KSZTAŁCIE CYGARA ,JEŚLI NA OGNISKO LUB GRILLA TO Z PATYCZKIEM W ŚRODKU.SMACZNEGO

Tagi:

mięso