Sposób przygotowania:
Skubaniec
1.Na stolnicy mąkę posiekać z margaryną, dodać żółtka, 3 łyżki cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części. Do jednej części dodeć kakao i dobrze połączyć.2.Białka ubić z 1,5 szklanki cukru na gęstą pianę. Przygotować ulubione owoce, najlepsze są wydrylowane wiśnie lub starte grubo jabłka.3.Na natłuszczoną blachę "skubać" małymi kawałkami najpierw jedną część białego ciasta, a następnie ciemne ciasto. Ułożyć grubą warstwę owoców. No owoce wyłożyć pianę z białek. Na to "skubać" drugą część białego ciasta.4.Rada: aby lepiej się ciasto "skubało" można je schłodzić, ale nie jest to konieczne jeśli się nie ma dużo czasu.5.Tak przygotowane ciasto piec w temp. 180 stopni ok 40-50 minut.