Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Skrzydełka w płatkach owsianych.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Skrzydełka w niezwykłej panierce, chrupiące i soczyste.

Skrzydełka w płatkach owsianych. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Skrzydełka w płatkach owsianych.

 

  • 6-7 skrzydełek

 

 

  • 1/2 litra wody

 

  • szczypta soli, pieprzu, papryki mielonej, wegety

 

 

 

  • 2-3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w płatkach owsianych.
Skrzydełka wrzucamy do wody i gotujemy z łyżeczką soli przez ok. 30 min. Wyjmujemy je do osączenia i przyprawiamy. W trzech głębokich naczyniach szykujemy kolejno: mąkę, jajko rozkłócone z solą i pieprzem oraz płatki owsiane wymieszane z papryką mieloną (musi jej być sporo, ja daję ok. łyżkę). Panierujemy skrzydełka według powyższej kolejności. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju aż ładnie się zarumienią.
Skrzydełka w płatkach owsianych.
Skrzydełka zachwycające smakiem i wyglądem, bardzo oryginalne.
Skrzydełka w płatkach owsianych.
Skrzydełka zachwycające smakiem i wyglądem, bardzo oryginalne

Tagi:

jajko jajka