zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Skrzydła indycze po prowansalsku

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

duszone skrzydła indycze ...

Skrzydła indycze po prowansalsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Skrzydła indycze po prowansalsku

 

  • 2 duże skrzydła indycze
  • 1 łyżka przyprawy do pieczonego kurczaka po prowansalsku
  • 1/4 łyżeczki pieprzu kolorowego
  • 5 łyżek marynaty teriyaki
  • 1/4 łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1 duża marchewka
  • 1 mała cebula
  • 3 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Skrzydła indycze po prowansalsku
Skrzydła umyć, osuszyć i przekroić na pół w zgięciach. Skropić je marynatą teriyaki, oprószyć wszystkimi przyprawami i odstawić na co najmniej godzinę. Po tym czasie na patelni rozgrzać olej, włożyć skrzydła i podsmażyć z każdej strony na rumiano. Następnie cebulę i marchewkę obrać, umyć i pokroić na kawałki. Wrzucić do podsmażonych skrzydeł. Podlać odrobina wody i dusić pod przykryciem do miękkości od czasu do czasu obracając skrzydła. Podawać na gorąco z dowolnymi dodatkami.
Skrzydła indycze po prowansalsku
umyte i pokrojone skrzydła doprawić przyprawami
Skrzydła indycze po prowansalsku
na patelni podsmażyć skrzydła na rumiano
Skrzydła indycze po prowansalsku
do podsmazonych skrzydeł dodać pokrojoną cebulę i marchewkę
Skrzydła indycze po prowansalsku
skrzydła dusić z marchewką i cebula do miękkosci