Mandaryna

Mandaryna

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Śledż pod pierzynką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna przekąska :) warto skosztować

Śledż pod pierzynką

Składniki:

Śledż pod pierzynką

 

  • 3 płaty śledzi ugotowanych
  • 6 ugotowanych ziemniaków
  • 3 średnie cebule
  • 3 średnie buraczki (konserwowe lub ugotowane)
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • śmietana 18%
  • majonez
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Śledż pod pierzynką
Wszystkie składniki kroimy w kostkę o boku ok.1 cm..Cebulę pokroić drobniutko i sparzyć.Układać kolejno: -ziemniaki -cebula,sól .pieprz -śledzie -polać śmietaną i majonezem(nie dużo) -buraczki -cebula,pieprz,sól -ziemniaki -polać śmietana z majonezem sól.pieprz i trochę cebulki -posypać posiekanym drobno jajkiem SMACZNEGO