Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Książka Kucharska: Śledź - rybka idealna na święta

Śledź pod sosem majonezowo jabłkowym

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Prosty a przede wszystkim smaczny sposób na śledzia.

Śledź pod sosem majonezowo jabłkowym

Składniki:

Śledź pod sosem majonezowo jabłkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Śledź pod sosem majonezowo jabłkowym
Śledzia wyjmujemy ze słoika i kroimy w romby około 2-3 cm. Układamy na dużym talerzu. Jabłko obieramy a następnie ścieramy na tarce jarzynowej. Skrapiamy sokiem z cytryny. Natkę pietruszki myjemy i drobno szatkujemy. Paprykę odsączoną z zalewy kroimy w równa kosteczkę . Majonez łączymy ze śmietana doprawiamy do smaku pieprzem. Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą delikatnie mieszając. Wykładamy na kawałki śledzie lekko go przykrywając. Podajemy lekko schłodzone.