Sposób przygotowania:
Śledzie w oleju
Płaty śledziowe wymoczyć we wodzie aby pozbyć się słonego smaku. Następnie pokroić na małe kawałki, ja kroję takie na jeden kęs. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. W słoiku ułożyć kawałki śledzia na przemian z pokrojoną cebulką. Dodać listki laurowe i ziarenka angielskiego ziela. Wszystko zalać olejem. Odstawić na 1-2 dni do lodówki aby wszystko się przegryzło.
![Śledzie w oleju Śledzie w oleju](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sledzie-w-oleju-320260.jpg)
![Śledzie w oleju Śledzie w oleju](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sledzie-w-oleju-320261.jpg)
![Śledzie w oleju Śledzie w oleju](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sledzie-w-oleju-320262.jpg)