zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

SUPERPRZEPIS

Książka Kucharska: Śledź - rybka idealna na święta

Śledzik cytrynowo majerankowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

śledziki w nowej odsłonie....................

Śledzik cytrynowo majerankowy

Składniki:

Śledzik cytrynowo majerankowy

 

  • 6 płatów śledzi alla matias
  • 1 duża cebula
  • sok z jednej cytryny
  • 2 szczypty pieprzu cayenne
  • 3 szczypty pieprzu cytrynowego
  • 1 łyżka majeranku
  • 1/2 szk oleju ryżowego

Sposób przygotowania:

Śledzik cytrynowo majerankowy
Śledzie wymoczyć kilka razy zmieniając wodę. Pokroić je w kostkę i wrzucić do miski. Cebulę obrać, umyć i również pokroić w kostkę. Dodać pozostałe składniki, majeranek rozetrzeć w dłoniach. Gotowe śledzie przełożyć np. do słoika, szczelnie zakręcić i wstawić do lodówki. Najlepiej smakują po około 2-3 dniach.

Tagi:

śledzie