cherrycola

cherrycola

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Śledzik świąteczny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakowite śledziki świąteczne mojego taty

Śledzik świąteczny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śledzik świąteczny

 

Sposób przygotowania:

Śledzik świąteczny
Śledziki moczymy w wodzie i mleku najlepiej przez cały dzień. Aby sól odeszła. Kroimy cebulkę w piórka. Przygotowujemy słoiczki litrowe. Śledzie kroimy w kawałki.przekladamy do miseczki i skrapiamy octem. Muszą chwilkę poleżeć aby nasiąknać octem. Układamy na przemian w słoiku. Śledzie, cebula, sledzie, cebula i tak aż do końca słoika. Przelewamy odrobinę octem. Najlepsze są gdy postoją ok 2 dni w słoiczku w chłodnym miejscu. Smacznego!
Śledzik świąteczny
Śledziki moczymy w wodzie i mleku aby oddały sól
Śledzik świąteczny
obieramy ok 3 cebul na jeden kilogram sledzi
Śledzik świąteczny
Cebule kroimy w drobne piórka i przekładamy nią śledzie
Śledzik świąteczny
śledziki układamy w słoiku i czekamy az nabiorą smaku

Tagi:

śledzie