zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Ślimaczki jajeczne z natką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny omlet z natką pietruszki

Ślimaczki jajeczne z natką

Składniki:

Ślimaczki jajeczne z natką

 

  • 6 jajek
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 6 łyżek posiekanej natki pietruszki
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Ślimaczki jajeczne z natką
Do miseczki wbić umyte jajka. Dodać 1/2 łyżeczki soli. Jajka zmiksować mikserem na puszystą masę. Do zmiksowanych jajek dodać posiekaną na drobno natkę pietruszki. Wszystko starannie wymieszać. Na dużej patelni rozgrzać oliwę i wlać około 1/3 porcji masy jajecznej. Usmażyć omlet jajeczny. A następnie kolejne 2 omlety. Ciepły omlet zwinąć w rulon i owinąć w aluminiową folie. Na noc omlet wstawić do lodówki. Następniego dnia pokroić i podawać do potraw.

Tagi:

jajko jajka