krysia12

krysia12

Szef Kuchni
[Przepisów: 22]

Ślimak

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

naprawde bardzo bardzo dobry

Ślimak

Składniki:

Ślimak

 

  • CIASTO;6 jaj 1 szklanka cukru 25dag maki 6 łyzek wody 1 łyzeczka proszku do pieczenia wanilia.
  • maki przennej 2 1/2 łyzki ,maki ziemniaczanej 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy.
  • ROLADY;3 jajka 3 łyzki maki 3 łyzki wody 3 łyzki cukru odrobine proszku do pieczenia.
  • pudru 1 kostka masła 1 gararetka czerwona brzoskwinie z puszki ananasy z puszki 1 galaretka pomaranczowa.

Sposób przygotowania:

Ślimak
CIASTO;Wyrobic biszkopt .Piec w temp.180*Cprzez 30 minut.Przekroic na 2 czesci.MASA;Kostke masła utrzec.Z pozostałych składników ugotowac budyn.DO masła dodac przestudzony budyn i wymieszac.CIASTO NA ROLADY;Ze składników wyrobic ciasto jak na biszkopt.Podzielic na 2 czesci i upiec placki na dwie rolady w temp.180*C przez 30 minut.MASA NA ROLADY;Całe jajka ubic na parze z cukrem pudrem.Utrzec kopstke masła i dodac ubite jajka.Przygotowac galaretke wedłóg przepisu.WYKONANIE PLACKA;Na forme ułozyc piersza czesc biszkotu i nałozyc równo połowe masy.Połozyc 2 czesc biszkoptu naponczowac i przełozyc reszta masy.Na ciasto na rolady nałozyc równo mase ułozyc wzdłuz jednego boku pasek stezałej galaretki i zrolowac .Podobnie drugie ciasto.Na przełozony biszkopt po bokach ułozyc rolady.Pomiendzy rolady ułozyc pokrojone brzoskwinie i ananasy.Całosc zalac galaretka pomaranczoa i udekorowac.