Sposób przygotowania:
Słodka fantazja
1 Biszkopt: białka ze szczyptą osli ubijamy na sztywna pianę. Ciągle ubijając, dodajemy stopniowo cukier puder i żółtka. Mąki przesiewamy i mieszamy z proszkiem. Wsypujemy do piany, deikatnie mieszamy
2 Ciasto wlewamy do prostokątne blachy natuszczonej masłem i wysypanej bułka tartą. Pieczemy w temp 160 15 min. Gdy ciasto podrośnie zwiększamy temp do 200 i pieczemy jeszcze 15 min. Zostawiamy 10 min w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Wyjmujemy z formy i przekrawamy.
3 Krem: ucieramy masła. Jajko iżółtka ubijamy na parze z cukrem pudrem, studzimy. Dodajemy do masla, ucieramy na puszysty rem. Dodajemy aromat, mieszamy. Spód ciasta wkładamy do blachy, smarujemy kremem, przykrywamy drugim biszkoptem i smarujemy pozostałym kremem
4 Galaretki rozpuszczamy w 800 ml wrzącej wody. Na kremie układamy truskawki i zalewamy tężejącymi galaretkami. Wstawiamy do lodówki
2 Ciasto wlewamy do prostokątne blachy natuszczonej masłem i wysypanej bułka tartą. Pieczemy w temp 160 15 min. Gdy ciasto podrośnie zwiększamy temp do 200 i pieczemy jeszcze 15 min. Zostawiamy 10 min w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Wyjmujemy z formy i przekrawamy.
3 Krem: ucieramy masła. Jajko iżółtka ubijamy na parze z cukrem pudrem, studzimy. Dodajemy do masla, ucieramy na puszysty rem. Dodajemy aromat, mieszamy. Spód ciasta wkładamy do blachy, smarujemy kremem, przykrywamy drugim biszkoptem i smarujemy pozostałym kremem
4 Galaretki rozpuszczamy w 800 ml wrzącej wody. Na kremie układamy truskawki i zalewamy tężejącymi galaretkami. Wstawiamy do lodówki