Dvd

Dvd

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

Spaghetti po polsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Spaghetti po polsku z wątróbką...

Spaghetti po polsku

Składniki:

Spaghetti po polsku

 

  • 30-40 dkg wątróbki drobiowej
  • mała cebula
  • olej do smażenia
  • mała puszka koncentratu pomidorowego
  • szklanka bulionu
  • makaron świderki
  • ser żółty
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Spaghetti po polsku
Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na oleju. Dodać bardzo drobno pokrojoną wątróbkę i smażyć dalej aż do momentu gdy na zewnątrz przestanie być krwista. Dolać bulionu, dodać koncentrat i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Mieszając od czasu do czasu rozgniatać wątróbkę. Po ok. 30 min dodać przyprawy, pomieszać, chwilę podgotować i zdjąć z ognia. W tym samym czasie ugotować makaron. Przygotowanym sosem polać makaron i posypać żółtym serem.