Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Stroganow

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Zapomniana trochę wołowinka!

Stroganow

Składniki:

Stroganow

 

 

  • 1kg wołowiny bez kości (polędwica, zrazowa)
  • 2 cebule
  • 2 bulionetki wołowe
  • mąka
  • 1/2 kostki masła
  • mały przecier pomidorowy
  • śmietana 22%
  • sól, pieprz słodka sproszkowana papryka
  • 1 kostka czosnkowa KNORR
  • 1 łyżeczka

 

 

Sposób przygotowania:

Stroganow
Mięso pokroić w paseczki 1x5cm. Posolić i popieprzyć.Otoczyć w mące i obsmażyć na złoto. Obraną cebulę pokroić w talarki i podsmażyć na łyżce masła.Dodać przecier, cukier i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę przesmażyć.Połączyć z cebula w przecierze, wlać bulionetki rozpuszczone w 2 szklankach wrzątku.Dusić ok 30 min.Zaprawić śmietaną i papryką w proszku.Ew. dosolić i popieprzyć.