Supergwiazda jesienna.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dynia, niekwestionowana piękność ogrodów. Duża, złocista, wprost promieniuje radością i smakiem. Pojawia się i znika, a warto ją pokochać.

Supergwiazda jesienna.

Składniki:

Supergwiazda jesienna.

 

  • 40 dag oczyszczonej z pestek i włókien dyni
  • 2 ziemniaki
  • 1 kwaśne jabłko
  • 3 pomidory
  • 1 cebula
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • 1/2 szklanki śmietany 18%
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki koperku lub pietruszki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól, pieprz
  • grzanki
  • i
  • jeżeli lubicie to wsypać do zupki groszek i kukurydzę.

 

Sposób przygotowania:

Supergwiazda jesienna.
Dynię, ziemniaki i jabłko pokroić w kostkę.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić.
Na oleju zeszklić cebulę, dodać ziemniaki, dynię, jabłko, pomidory i przesmażyć.
Wlać bulion i gotować 20 min. Przestudzić i zmiksować.
Przyprawić papryką, solą, pieprzem i połączyć ze śmietaną.
Wsypać groszek(może być mrożony) oraz kukurydzę i podgrzać, ale nie gotować.
Serwować posypaną zieleniną i z grzankami.