Igraszki Losu

Igraszki Losu

Złoty Ekspert
[Przepisów: 836]

Surówka z młodej białej kapusty z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jedna z moich ulubionych surówek do obiadu. Prosta a przy tym bardzo smaczna, najlepsza z młodej białej kapusty

Surówka z młodej białej kapusty z koperkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z młodej białej kapusty z koperkiem

 

  • Główka młodej białej kapusty
  • Pęczek koperku
  • Sok z ½ cytryny
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1/4 szklanki oliwy

 

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej białej kapusty z koperkiem
Kapustę szatkujemy drobno, przekładamy do salaterki posypujemy ją cukrem i solą i zostawiamy na godzinkę. Dzięki dodatku cukru i soli kapusta zmięknie, puści wodę i nabierze smaku. Po godzinie do kapusty dodajemy posiekany koperek i wyciśnięty sok z cytryny. Surówkę polewamy delikatnie oliwą. Jeśli jest taka potrzeba surówkę możemy jeszcze dosolić.
Surówka z młodej białej kapusty z koperkiem
Etap 1 Surówka z młodej białej kapusty z koperkiem

Tagi:

kapusta