AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Surówka z młodej kapusty i groszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Surówka z młodej kapusty z dodatkiem zielonego groszku, żółtych pomidorków daktylowych i czerwonych pomidorków koktajlowych z dużą ilością zieleniny.

Surówka z młodej kapusty i groszku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z młodej kapusty i groszku

 

  • ok. 1/4 główki młodej kapusty
  • 4 liście czerwonej sałaty
  • pół szklanki zielonego groszku
  • 10 strączków groszku
  • kilka żółtych pomidorków daktylowych
  • kilkanaście czerwonych pomidorków koktajlowych
  • koperek
  • szczypiorek
  • natka pietruszki
  • oliwa
  • cukier, sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kapusty i groszku
Wszystkie warzywa myjemy. Kapustę szatkujemy drobno, mieszamy w misce z oliwą i przyprawami. Dodajemy pół szklanki zielonego groszku ( można dodać więcej ). koperek, szczypiorek i natkę pietruszki siekamy drobno i mieszamy z kapusta. Sałatę rwiemy na małe kawałeczki i wrzucamy do kapusty. Pomidorki daktylowe kroimy na ćwiartki, a koktajlowe na połówki; dodajemy do surówki i mieszamy. Na wierzchu układamy strączki groszku. SMACZNEGO :)
Surówka z młodej kapusty i groszku
Potrzebujemy kawałek kapusty, 4 liście sałaty, zielony groszek, pomidorki, koperek, szczypiorek i natkę pietruszki.
Surówka z młodej kapusty i groszku
Kapustę szatkujemy drobno, doprawiamy, dodajemy zielony groszek.
Surówka z młodej kapusty i groszku
Zieleninę szatkujemy drobno i dodajemy do kapusty.
Surówka z młodej kapusty i groszku
Sałatę rwiemy na małe kawałeczki, pomidorki kroimy na połówki lub ćwiartki.