Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z białej kapusty z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Surówka z kapusty to szybki i smaczny dodatek do obiadu.

Surówka z białej kapusty z orzechami

Składniki:

Surówka z białej kapusty z orzechami

 

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty z orzechami
Kapustę drobno poszatkować, wymieszać z odrobiną soli, pozostawić na kilka minut. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny, dodać do kapusty. Śmietanę wymieszać z oliwą, musztardą, miodem, odrobiną gałki muszkatołowej, połączyć z surówką, dodać posiekane orzechy, przyprawić do smaku pieprzem, wymieszać. Podawać do dania z mięsem.