Marika_1961

Marika_1961

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Surowka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

W przepisie jest aby dac 1 lyzeczke soli ja daje pol

Surowka z czerwonej kapusty

Składniki:

Surowka z czerwonej kapusty

 

  • 300 g czerwonej kapusty
  • 1 jablko
  • 1/2 cebuli
  • 150 g winogron
  • 1 lyzeczka cukru
  • 1/2 lyzeczki soli
  • 1 lyzeczka oleju
  • 1 lyzeczka octu

Sposób przygotowania:

Surowka z czerwonej kapusty
Kapuste oczyscic osaczyc i poszatkowac,dodac pokrojone w kostke jablko i cebule, oraz poprzekrawane na polowki winogrona .Cukier ,sol ,olej i ocet wymieszac polac kapuste