Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Surówka z czerwonej kapusty

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Surówka z czerwonej kapusty: Kapustę drobno poszatkować, zalać wrzątkiem, zagotować, po czym wylać na sitko,

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę drobno poszatkować, zalać wrzątkiem, zagotować, po czym wylać na sitko, polać zimną wodą i osączyć. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W salaterce wymieszać kapustę z jabłkami, rodzynkami i olejem. Surówkę z czerwonej kapusty przyprawić do smaku cukrem, sokiem z cytryny i solą.