Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z kalarepki i selera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Surówka z kalarepki, marchewki i selera jest bardzo smaczna. Szybka i bajecznie łatwa do przygotowania.

Surówka z kalarepki i selera Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kalarepki i selera

 

  • 1 kalarepka młoda
  • 1 marchewka
  • 2 kiszone ogórki
  • 1/2 słoika selera marynowanego
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz
  • sól
  • koperek siekany

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepki i selera
Seler wyłożyć na sito i osączyć z zalewy. Kalarepkę i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ogórki kiszone pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę drobno posiekać. Jabłko bez nasion zetrzeć na tarce jarzynowej, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku, wymieszać. Przełożyć do w salaterki, posypać posiekanym koperkiem.
Surówka z kalarepki i selera
Kalarepkę i marchewkę zetrzeć na tarce odużych oczkach
Surówka z kalarepki i selera
Kiszone ogórki pokroić w drobną kosteczkę
Surówka z kalarepki i selera
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski
Surówka z kalarepki i selera
Połączyć z majonezem doprawić do smaku wymieszać