plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Surówka z kapusty i pora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Najlepsze surówki do obiadu można zrobić samemu, po co kupować.

Surówka z kapusty i pora Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty i pora

 

  • 1 ćwiartka kapusty
  • 1 por
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżki oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty i pora
Najlepsze surówki do obiadu można zrobić samemu, po co kupować.

Kapustę poszatkować w cienkie paski. Por (zieloną część) pokroić w talarki a następnie wydzielić kółeczka. Do miski wrzucić kapustę, dodać por, posypać cukier po całości.

Polać oliwą i odstawić na kilka minut.

Przed podaniem przemieszać.
Surówka z kapusty i pora
Surówkę poszatkować w cienkie paski, jeśli jest za długa przekroić na pół.
Surówka z kapusty i pora
Por (zieloną część) pokroić w talarki a następnie wydzielić kółeczka.
Surówka z kapusty i pora
Do miski wrzucić kapustę, dodać por, posypać cukier po całości.
Surówka z kapusty i pora
Polać oliwą i odstawić na kilka minut. Przed podaniem przemieszać.

Tagi:

kapusta