LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Surówka z kapusty pekinki i grejpfrutem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej i grejpfruta

Surówka z kapusty pekinki i grejpfrutem

Składniki:

Surówka z kapusty pekinki i grejpfrutem

 

  • 1 szklanka poszatkowanej kapusty pekińskiej
  • 1 małe jabłko
  • 1/3 wielkości grejpfruta (dowolny)
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • słodzik do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekinki i grejpfrutem
Poszatkowaną kapustę opłukać na sitku pod bieżącą wodą,pozostawić do odcieknięcia.Grejpfruta umyć,osuszyć i obrać.Pokroić na talerzyku,zachować wyciekający sok.Jabłko obrać,umyć i zetrzeć na tarce o dużych otworach.Do miseczki włożyć wszystkie składniki surówki,wlać sok,wymieszać,dodać słodzik do smaku na koniec surówkę posypać posiekanej natki pietruszki