nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Surówka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Idealna do dań z ryb, a niestety chyba trochę zapomniana

Surówka z kiszonej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • 30 dkg kiszonej kapusty
  • 2 średnie marchewki
  • pół czerwonej cebuli
  • pół cytryny
  • 1 płaska łyżeczka mielonego kminku
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach. Kapustę kroimy i dodajemy do marchewki. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do reszty. SKrapiamy sokiem z pół cytryny, dodajmey przyprawy i całość mieszamy rękami, lekko ugniatając. Mieszanie łyżką niestety nie da takich efektów.
Surówka z kiszonej kapusty
Obraną marchewkę trzemy na dużych oczkach
Surówka z kiszonej kapusty
Dodajemy pokrojoną kapustę kiszoną (można wcześniej odcisnąć sok)
Surówka z kiszonej kapusty
Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę czerwoną cebulę
Surówka z kiszonej kapusty
Dodajemy cukier, sok z cytryny, kminek i oliwę

Tagi:

kapusta