zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Surówka z kiszonej kapusty z kiełkami

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Taka surówka świetnie smakuje z ryba lub mięsami w sosie

Surówka z kiszonej kapusty z kiełkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty z kiełkami

 

  • 700 g kiszonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 czerwona cebula
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 25 g kiełków brokuła
  • 25 g kiełków rzodkiewki
  • sól do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • cukier do smaku
  • 60 ml oleju

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty z kiełkami
Jeżeli kapusta ma dużo soku to lekko ją odcisnąć i pokroić po czym wrzucić do miski. Marchewkę i cebulę obrać, umyć i cebule pokroić w kostkę a marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać i dodać do kapusty razem z marchewką i cebulą. Następnie dodać kiełki i przyprawy do smaku oraz olej i wymieszać surówkę. Podawać po około 10 minutach, ewentualnie jeszcze doprawić.
Surówka z kiszonej kapusty z kiełkami
w misce umieścic składniki na surówkę ...
Surówka z kiszonej kapusty z kiełkami
dodać przyprawy i wymieszać surówkę i podawać po około 10 minutach

Tagi:

kapusta