dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Surówka z pekińską i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna, zdrowa i niezwykle prosta w przygotowaniu surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki. Polecam.

Surówka z pekińską i rzodkiewką

Składniki:

Surówka z pekińską i rzodkiewką

 

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 3 łyż jogurtu naturalnego
  • 1/2 pęczka koperku
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do sałatek

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińską i rzodkiewką
Warzywa dokładnie oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Kapustę pekińską drobno szatkujemy i wrzucamy do miski.

Rzodkiewki ścieramy na tarce i dodajemy do kapusty.

Jogurt mieszamy z drobno posiekanym koperkiem, solą, pieprzem i przyprawą do sałatek do smaku. Sos dodajemy do warzyw i całość mieszamy. Smacznego.