p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Surówka z sosem vinaigrette

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

surówka z białej kapusty z francuskim sosem vinaigrette

Surówka z sosem vinaigrette Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z sosem vinaigrette

 

  • 1/2 szt. kapusty białej,
  • 1 szt marchew,
  • 1 szt. cebula,
  • sos vinaigrette:
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 2 łyżki wody przegotowanej,
  • 9 g sosu francuskigo OAK LANE
  • 2 łyżeczki soli do posypania kapusty

 

Sposób przygotowania:

Surówka z sosem vinaigrette
Kapustę ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, posypujemy 2 łyżeczkami soli, odstawiamy by puściła sok, odciskamy, ścieramy marchew na tej samej tarce, cebulę drobno siekamy, wszystko mieszamy, 10 minut przed podaniem dodajemy sos francuski vinaigrette zrobiony wg przepisu: Zawartość saszetki wsypać do miseczki, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek i 2 łyżki wody. Dobrze wymieszać.
Dokładnie mieszamy z surówką, jeśli jest potrzeba można dodać jeszcze trochę oliwy z oliwek.
Surówka z sosem vinaigrette
Zawartość saszetki wsypać do miseczki, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek i 2 łyżki wody

Tagi:

sosy