allice

allice

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Surówka selerowo - rodzynkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna surówka dla wielbicieli selera.

Surówka selerowo - rodzynkowa

Składniki:

Surówka selerowo - rodzynkowa

 

  • 1 duży seler,
  • 0,5 szklanki rodzynek,
  • 3-4 łyżki słodkiej śmietanki
  • sól do smaku
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Surówka selerowo - rodzynkowa
Rodzynki zalac wrzątkiem i odstawic na 15 ninut po czym odcedzic i ostudzic. Seler umyc i obrac. Zetrzec na tarce na małych oczkach i skropic sokiem z cytryny. Dodac rodzynki, śmietankę i posolic do smaku. Odstawic na 15 minut po czym podawac.

Tagi:

seler