Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Syrop imbirowo-cytrynowy na miodzie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Domowy specyfik na przeziębienie lub środek wspierający odporność. Można go brać profilaktycznie pijąc 1 łyżkę dziennie lub dodając do herbaty.

Syrop imbirowo-cytrynowy na miodzie

Składniki:

Syrop imbirowo-cytrynowy na miodzie

 

Sposób przygotowania:

Syrop imbirowo-cytrynowy na miodzie
Imbir pokroić na plasterki, bez obierania i włożyć do garnka. Zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Od momentu zagotowania trzymać na palniku 15 min.

Zdjąć z ognia i dodać pokrojone w plastry cytryny. Należy je wcześniej wyparzyć i wyszorować. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Można zostawić na całą noc.

Odcedzić płyn przez gazę i dobrze odcisnąć. Połączyć z miodem. Można wszystko delikatnie podgrzać, żeby się lepiej i szybciej wymieszało.

Przelać do buteleczek. Smacznego i na zdrowie :)