mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Szybka zupa bazyliowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna zupa bazyliowa

Szybka zupa bazyliowa

Składniki:

Szybka zupa bazyliowa

 

Sposób przygotowania:

Szybka zupa bazyliowa
Bazylię przebrać, umyć, wstrząsnąć, dokładnie osuszyć, drobno posiekać. Rosół z kostki zagotować. Kaszę manną rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody. Wlać do gotującego się rosołu, zmniejszyć ogień i gotować 10 minut na średnim ogniu, często mieszając. Do zupy dodać masło, poczekać aż się ładnie rozpuści, wtedy dodać bazylię, przyprawić solą i pieprzem według uznania, na ostro lub delikatnie. Zupę rozlać na talerze i podawać ze świeżą bułką bagietką.